Venocaps - NL
Diastop NL

OPNIEUW VOL ENERGIE !

20 maart 2019

Wanneer het seizoen verandert, hebben we vaak een gebrek aan energie, zijn we fysiek en intellectueel minder performant. Ons lichaam zit in het rood: het moet recupereren. Het moment bij uitstek om onze gewoonten aan te passen, en daarbij kunnen we best wat hulp gebruiken.

Vermoeidheid is een alarmsignaal

Het lijkt alsof alles steeds langer duurt, moeilijker is... Ons lichaam werkt trager en kan minder aan.

Het is tijd om een pauze in te lassen en nieuwe reserves op te bouwen.

Vermoeidheid tegengaan? Dat doen we door anders moe te worden!

Om fysiologische vermoeidheid efficiënt te kunnen aanpakken, moeten we de oorzaak kennen: is ze fysiek (een ongewone sportieve activiteit) of intellectueel (een examenperiode)?

Wanneer we ons uitgeput voelen, dan is dat meestal omdat ons gehalte aan endorfines en serotonines (twee neurotransmitters die spontaan vrijkomen bij sportbeoefening) in vrije val zijn. Om te recupereren na een intense intellectuele inspanning is sport daarom een goede manier om het mentale evenwicht te herstellen. Een uurtje lezen is dan weer zeer geschikt om na een zware fysieke inspanning het teveel aan neurotransmitters af te voeren. Alles is dus een kwestie van harmonie.

Ingrediënten tegen vermoeidheid

Ook al leven we in een tijd waarin de meeste mensen zeggen dat ze zich over het algemeen erg vermoeid voelen, toch dateert de strijd tegen vermoeidheid niet van gisteren.

De Chinezen gebruiken al eeuwenlang ginseng. In de traditionele geneeskunde wordt het vaak gebruikt als opwekkend middel om vermoeidheid tegen te gaan en mentale activiteit te stimuleren. Verschillende wetenschappelijke studies hebben de effectiviteit nagegaan.

De Indianen van het Amazonewoud hebben dan weer guarana ontdekt.

Het helpt hen de hele dag op jacht te gaan zonder honger te hebben. Deze plant uit het Amazonewoud bevat van nature veel cafeïne, wat het zenuwstelsel stimuleert.

Koninginnengelei wordt door bijen geproduceerd en is alleen bestemd voor de koningin van de bijenkorf. We vinden het terug in de Chinese en Oost-Europese geneeskunde.

Koninginnengelei is een zeer krachtig concentraat van mineralen, oligo-elementen (ijzer en mangaan), vitamines B en hydroxydecanoic zuur, een beschermend vetzuur dat nergens anders wordt teruggevonden.

Gember is in Azië al 6000 jaar bekend voor zijn stimulerende werking.